Nieuws

Millaa in de speciale Happinez-krant.

Daileyhappinez

Een tentoonstelling met sprookjesachtige foto’s van vrouwen in Finland inspireerde therapeuten Asselien van Dijk en Dia Wilbrink om dit project ook in hun eigen praktijk op te zetten. De beelden laten zien dat in ieder mens een immense kracht leeft.

 

“Overweldigend in schoonheid en kracht”. Dat zijn de woorden die bij Asselien en Dia opkwamen toen ze de vrouwenfoto’s voor het eerst zagen. Ze waren in Finland voor een seminar en bezochten de tentoonstelling ‘The loveliest girl in the world’. Een project van de hand van fotografe en sociaal pedagoge Miina Savolainen dat ervan uitgaat dat ieder mens recht heeft om zich uniek en speciaal te voelen. Het project raakte de twee meteen. Miina fotografeerde tien vrouwen die zijn opgegroeid in een weeshuis op verschillende momenten in hun leven. Voelen de geportretteerden zich in het dagelijks leven veelal beschadigd, nu zijn ze als een soort elfjes en prinsessen vereeuwigd. “De sprookjesachtigheid is een metafoor voor het verlangen schoon en onschuldig te zijn”, zeggen Asselien en Dia. “De foto’s onthullen een waarheid die vaak verborgen blijft in de zwaarte van hun dagelijks bestaan – de waarheid over wie deze vrouwen werkelijk zijn. De beelden bieden hun de mogelijkheid om zichzelf te zien als sterk en gaaf. Ze onthullen de behoefte gezien te worden als goed en waardevol.”

Dit bijzondere fotoproject kwam voor de twee therapeuten van praktijk Millaa (www.millaa.nl) precies op het juiste moment. “Het is de mooie en vernieuwende aanvulling de we zochten voor ons werk.

We laten ons leiden door de gedachte dat ieder individu een immens potentieel heeft.