Over Millaa

Wat zegt Dia over zichzelf

Wat zegt Dia over zichzelf

In 1981 ben ik begonnen als groepsleidster binnen het orthopedagogisch centrum de “Ambelt”.

Ik werkte op een groep met uithuis geplaatste kinderen. Hier ontwikkelde ik langzaam de visie dat uithuisplaatsing het kind met nog meer destructief recht opzadelt, plus dat zolang de hulpverlening niets doet aan de gezinssituatie, er niets voor het kind verandert.

 

In 1990 als maatschappelijk werker, gezinsvoogd en trainer gaan werken bij Nidos, een voogdij instelling voor Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers. In de 10 jaar dat ik daar mocht werken kwam de wereld in al haar facetten aan me voorbij. De kracht die vluchtelingen kinderen bezitten is enorm.

Gezien en ervaren hoeveel invloed de cultuur waarin je opgroeit op je “zijn” heeft. In deze tien jaar zijn onze drie kinderen geboren en heb ik de opleiding tot gezins-therapeut afgerond in Amsterdam.

 

Mijn eigen praktijk gestart. Voornamelijk ervaring op gedaan met gebroken gezinnen en relatie problematiek. Het kijken en interveniëren vanuit de context blijft voor mij een must.

In 2000 begonnen als docent bij de Hogeschool Windesheim. Mijn passie voor lesgeven bleek sterker te zijn geworden dan mijn hulpverleningshart. Voor een groep mensen staan die allemaal het “vak” maatschappelijk werker willen leren is voornamelijk genieten. Kennisoverdracht in combinatie met inzichten en vaardigheden aanleren is uitdagend en inspirerend.

 

De Opleiding “Training, Coaching en Supervisie” in 2001 afgerond en tevens mijn eigen trainingsbureau “Interculturele Communicatie “ begonnen. Geschrokken van het kennistekort op dit gebied, binnen bedrijven en organisaties waar ik mijn trainingen “Interculturele Communicatie” mocht verzorgen.

 

In 2003 leerde ik Asselien van Dijk kennen als collega. Een inspirerende vrouw met visie op vele gebieden. Haar kennis, passie en verantwoordelijkheid hebben er toe geleid dat we samen deze praktijk gestalte zijn gaan geven.

 

Millaa Visie

Millaa_Asselien